Triple chocolate mousse cake

11.02.2021
  • Na korpus:
  • 90 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 6 g prášku do pečiva
  • 25 g masla (rozpusteného)
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 80 ml mlieka
  • 50 ml silnej kávy
  • 100 g Extra Jam višňa
  • Na tmavú penu:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 140 g horkej čokolády
  • 2 plátky želatíny
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
  • Na svetlú penu:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 140 g bielej čokolády
  • 3 plátky želatíny
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
  • čokoládové hobliny na ozdobu

V mise si zmiešame múku, kakao, cukor a prášok do pečiva a preosejeme.

Postupne do zmesi pridávame maslo, vajcia, mlieko a kávu. Všetko dôkladne premiešame a pečieme v tortovej forme (o priemere 17 - 19 cm), ktorú sme si vyložili papierom na pečenie, na 180 stupňov 30 minút.

Upečený korpus necháme vychladnúť a zrežeme ho hore do roviny a potrieme višňovým džemom.

Do misky si dáme ľadovú vodu a namočíme v nej 2 plátky želatíny. 100 ml smotany zahrejeme vo vodnom kúpeli, pridáme do nej vylisované plátky želatíny a vanilkový extrakt. Nakoniec v nej rozpustíme aj horkú čokoládu. V robote si medzitým vyšľaháme zvyšných 150 ml smotany na šľahanie do tuha. Tú potom do vychladnutej čokoládovej hmoty zľahka zamiešame. Hotovú penu dáme na korpus a necháme minimálne 2 hodiny vychladnúť.

Rovnaký postup opakujeme so svetlou penou. Tortu nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky