Triple chocolate mousse cake
- Na korpus:
- 90 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 6 g prášku do pečiva
- 25 g masla (rozpusteného)
- 120 g krupicového cukru
- 1 vajce
- 80 ml mlieka
- 50 ml silnej kávy
- 100 g Extra Jam višňa
- Na tmavú penu:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 140 g horkej čokolády
- 2 plátky želatíny
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
- Na svetlú penu:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 140 g bielej čokolády
- 3 plátky želatíny
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
- čokoládové hobliny na ozdobu
V mise si zmiešame múku, kakao, cukor a prášok do pečiva a preosejeme.
Postupne do zmesi pridávame maslo, vajcia, mlieko a kávu. Všetko dôkladne premiešame a pečieme v tortovej forme (o priemere 17 - 19 cm), ktorú sme si vyložili papierom na pečenie, na 180 stupňov 30 minút.
Upečený korpus necháme vychladnúť a zrežeme ho hore do roviny a potrieme višňovým džemom.
Do misky si dáme ľadovú vodu a namočíme v nej 2 plátky želatíny. 100 ml smotany zahrejeme vo vodnom kúpeli, pridáme do nej vylisované plátky želatíny a vanilkový extrakt. Nakoniec v nej rozpustíme aj horkú čokoládu. V robote si medzitým vyšľaháme zvyšných 150 ml smotany na šľahanie do tuha. Tú potom do vychladnutej čokoládovej hmoty zľahka zamiešame. Hotovú penu dáme na korpus a necháme minimálne 2 hodiny vychladnúť.
Rovnaký postup opakujeme so svetlou penou. Tortu nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.