Tom Yum

08.02.2021
  • 200 gramov olúpaných tigrích kreviet (alebo kuracie mäso)
  • 1 hrsť galangalu sušeného (alebo zázvor)
  • 150 gramov hríbov shitake
  • 3 polievkové lyžice rybacej šťavy
  • Tom Yum pasta
  • kokosové mlieko
  • 1 väčšia hrsť čerstvej citrónovej trávy
  • 1 väčšia hrsť sušenej citrónovej trávy
  • 1 čerstvá limetka
  • 2 listy kafírovej limetky (alebo bobkový list)
  • čili papričky (koľko znesiete)
  • koriander
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • uvarené sklenené rezance

Do hrnca si dajte tri litre vody, shitake hríby, galangal, listy kafírovej limetky, sušenú citronovú trávu, rybaciu šťavu a pretlačený cesnak. Nechajte zovrieť, potom stíšte oheň a pridajte krevety spolu s kokosovým mliekom. Čerstvú citrónovú trávu nakrájajte na drobno a pridajte tiež. Po piatich až šiestich minútach pridajte čili, dávkujte podľa toho, koľko znesiete.

Na záver pridajte tom yum pastu. Nechajte ešte raz zovrieť a všetko dôkladne premiešajte. Odstavte polievku z ohňa, pridajte šťavu z limetky a dochuťte koriandrom a soľou.

Prvýkrát vám zrejme bude príprava polievky trvať minimálne hodinu a pol, no na druhý či tretíkrát to zvládnete za 40 až 50 minút. Určite vás poteší, že najnovšie výskumy preukázali, že Tom yum polievka pomáha pri liečbe rakoviny.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky