Tikka Masala
08.02.2021
- 2 ks väčších kuracích pŕs bez kože
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 veľká lyžica paradajkového pretlaku
- 2 veľké lyžice bieleho jogurtu
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- olej
- čerstvý koriander
- Na masala pastu:
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžičky garam masala
- 1 lyžičku kurkumy
- hrsť lúpaných mandlí
- 1 lyžičku chilli
- šťava z jedného citróna
Začnite prípravou vlastnej pasty masala. Cibuľu narežte na menšie kúsky a vhoďte do malého mixéra. Pridajte všetky ostatné ingrediencie na pastu a poriadne rozmixujte.
Narežte kuracie mäso na mešie kusy. Vhoďte do misy, pridajte jogurt a lyžicu masala pasty a nechajte marinovať v chladničke asi 30 minút. Na panvici rozohrejte trochu oleja a na ňom restujte marinované kuracie prsia. Pridajte pretlak, zvyšnú pastu masala, osoľte a okoreňte, premiešajte a zalejte kokosovým mliekom. Pod pokrievkou varte asi 20 minút. Na záver už len dochuťte soľou, korením alebo chilli, ak obľubujete pikantnejšie jedlá. V prípade, že máte príliš hustú omáčku pridajte trochu vody a prevarte.