Tikka Masala

08.02.2021
  • 2 ks väčších kuracích pŕs bez kože
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 veľká lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 veľké lyžice bieleho jogurtu
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • olej
  • čerstvý koriander
  • Na masala pastu:
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžičky garam masala
  • 1 lyžičku kurkumy
  • hrsť lúpaných mandlí
  • 1 lyžičku chilli
  • šťava z jedného citróna

Začnite prípravou vlastnej pasty masala. Cibuľu narežte na menšie kúsky a vhoďte do malého mixéra. Pridajte všetky ostatné ingrediencie na pastu a poriadne rozmixujte.

Narežte kuracie mäso na mešie kusy. Vhoďte do misy, pridajte jogurt a lyžicu masala pasty a nechajte marinovať v chladničke asi 30 minút. Na panvici rozohrejte trochu oleja a na ňom restujte marinované kuracie prsia. Pridajte pretlak, zvyšnú pastu masala, osoľte a okoreňte, premiešajte a zalejte kokosovým mliekom. Pod pokrievkou varte asi 20 minút. Na záver už len dochuťte soľou, korením alebo chilli, ak obľubujete pikantnejšie jedlá. V prípade, že máte príliš hustú omáčku pridajte trochu vody a prevarte.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky