Tekvicovo-škoricové hniezda
- 450 g hladkej múky
- 30 g droždia
- 180 g pyré z Hokaido
- 110 ml vlažného mlieka
- 100 g cukru krupica
- 30 ml oleje
- 1 celé vajcia
- 3 g škorice
- 3 g kardamonu
- Na náplň:
- 75 g rozpusteného masla
- 150 g trstinového cukru
- 3 lyžičky škorice
Do väčšej misky si dajte vlažné mlieko, rozdrobte do toho droždie, pridajte 2 lyžice cukru, lyžicu múky. Všetko premiešajte a nechajte na teplom mieste 20 minút.
Do misy, v ktorej budete miesiť cesto dajte múku, zvyšok cukru, tekvicové pyré (to si pripravte upečením vydlabané hokaido tekvica na 200 ° C asi 35-40 minút), vajcia, olej, škoricu, kardamóm a kvások. Cesto, ak máte kuchynský robot nechajte hákom spracovávať asi 10 minút. Potom cesto prikryte utierkou a nechajte 70 minút kysnúť.
Po vykysnutí si podsypte pracovnú plochu hladkou múkou, cesto na ňu zľahka prepracujte a vyvaľkajte na obdĺžnik cca 45 × 55 cm. Ten potrite rozpusteným maslom a posypeme trstinovým cukrom, ktorý zmiešajte so škoricou. Cesto s náplňou zrolujte a z cesta odkrajujte zhruba rovnaké kusy.
Rúru si rozpáľte na 180 ° C. Guľatú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie a slimáky krájajte a skladajte s rozostupmi vedľa seba. Z uvedeného množstva urobíte 8-9 slimákov. Slimáky prikryte čistou utierkou a nechajte ich ešte na 20 minút dokysnúť.
Po dokynutí dajte slimáky do rozohriatej rúry a pečte 25 minút.
Po vychladnutí môžete slimáky poliať polevou z 160g práškového cukru, rozpusteného 8g masla, 30ml mlieka a lyžice javorového sirupu