Tekvicovo-škoricové hniezda

08.02.2021
  • 450 g hladkej múky
  • 30 g droždia
  • 180 g pyré z Hokaido
  • 110 ml vlažného mlieka
  • 100 g cukru krupica
  • 30 ml oleje
  • 1 celé vajcia
  • 3 g škorice
  • 3 g kardamonu
  • Na náplň:
  • 75 g rozpusteného masla
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 lyžičky škorice

Do väčšej misky si dajte vlažné mlieko, rozdrobte do toho droždie, pridajte 2 lyžice cukru, lyžicu múky. Všetko premiešajte a nechajte na teplom mieste 20 minút.

Do misy, v ktorej budete miesiť cesto dajte múku, zvyšok cukru, tekvicové pyré (to si pripravte upečením vydlabané hokaido tekvica na 200 ° C asi 35-40 minút), vajcia, olej, škoricu, kardamóm a kvások. Cesto, ak máte kuchynský robot nechajte hákom spracovávať asi 10 minút. Potom cesto prikryte utierkou a nechajte 70 minút kysnúť.

Po vykysnutí si podsypte pracovnú plochu hladkou múkou, cesto na ňu zľahka prepracujte a vyvaľkajte na obdĺžnik cca 45 × 55 cm. Ten potrite rozpusteným maslom a posypeme trstinovým cukrom, ktorý zmiešajte so škoricou. Cesto s náplňou zrolujte a z cesta odkrajujte zhruba rovnaké kusy.

Rúru si rozpáľte na 180 ° C. Guľatú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie a slimáky krájajte a skladajte s rozostupmi vedľa seba. Z uvedeného množstva urobíte 8-9 slimákov. Slimáky prikryte čistou utierkou a nechajte ich ešte na 20 minút dokysnúť.

Po dokynutí dajte slimáky do rozohriatej rúry a pečte 25 minút.

Po vychladnutí môžete slimáky poliať polevou z 160g práškového cukru, rozpusteného 8g masla, 30ml mlieka a lyžice javorového sirupu

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky