Šošovicové fašírky
23.03.2021
- 1 HR (250 ml) červenej šošovice
- 2 HR vody
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 50g cottage cheese
- 1 vajce
- 2 PL ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- ½ ČL červenej papriky
- 1 PL kokosového oleja
Šošovicu prepláchneme a uvaríme vo vriacej vode do mäkka (zhruba 20 minút).
Uvarenú šošovicu si v mixéri rozmixujeme so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.
Hotové cesto presunieme na 5-10 minút do chladničky.
Z cesta vytvarujeme malé karbonátky (nie veľmi hrubé), ktoré ukladáme na rozohriatu panvicu potretú kokosovým olejom a opekáme ich z oboch strán do zlatista.
Karbonátky podávame teplé spolu so šalátom/špenátom, prípadne s mäsom a syrom.