Šošovicové fašírky

23.03.2021
  • 1 HR (250 ml) červenej šošovice
  • 2 HR vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 50g cottage cheese
  • 1 vajce
  • 2 PL ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • ½ ČL červenej papriky
  • 1 PL kokosového oleja

Šošovicu prepláchneme a uvaríme vo vriacej vode do mäkka (zhruba 20 minút).

Uvarenú šošovicu si v mixéri rozmixujeme so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.
Hotové cesto presunieme na 5-10 minút do chladničky.
Z cesta vytvarujeme malé karbonátky (nie veľmi hrubé), ktoré ukladáme na rozohriatu panvicu potretú kokosovým olejom a opekáme ich z oboch strán do zlatista.
Karbonátky podávame teplé spolu so šalátom/špenátom, prípadne s mäsom a syrom.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky