Sacherova torta

11.02.2021
  • 130 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 130 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 3 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 130 g hladkej múky
  • 100 g marhuľového džemu Maribel

Poleva ganache

  • 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. K maslovej zmesi primiešame po jednom žĺtky a potom aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Nakoniec po častiach opatrne primiešame 3-krát preosiatu múku. Cesto rovnomerne rozotrieme do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút (už po 40 minútach cesto skontrolujeme). Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky, zalejeme ju horúcou smotanou a necháme dve minúty odstáť. Potom dôkladne premiešame, až kým sa úplne nerozpustí. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sacherova torta

Vychladnutý korpus vyberieme z formy a prerežeme ho na polovicu. Spodný korpus potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s 50 ml horúcej vody a prikryjeme vrchným korpusom (aby bol vrch torty rovný, môžeme vrchný korpus otočiť reznou stranou hore). Vrch aj boky torty polejeme polovicou pripravenej polevy, uhladíme a tortu dáme na 30 minút do chladničky, aby poleva stuhla. Potom na tortu nalejeme zvyšok polevy a uhladíme. Pred podávaním necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Trik: Ako vyrovnať korpus

Ihneď po dopečení vyberieme korpus z formy, preklopíme ho vrchnou stranou smerom dole a takto necháme vychladnúť. Ak sa vrch korpusu nevyrovnal pri chladnutí, zrežeme ho nožom.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky