Red Velvet

08.02.2021
  • 250 g hladká múka
  • 300 g práškový cukor
  • 125 g maslo
  • 2 ks vajcia
  • 10 g kakao pozor pri holandskom trošku menej
  • 1/2 KL soľ
  • 1 bal. vanilkový cukor + vanilková aróma
  • 250 ml kefír, alebo acidko, alebo kyslá smotana
  • 1 zarovnaná čajová lyžička práškové červené farbivo 
  • 1 PL ocot
  • 1 KL sóda bikarbóna
  • Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 100 g práškový cukor
  • 200 ml šľahačková smotana
  • 1 bal. vanilkový cukor + vanilková aróma

Zmiešame si múku s kakaom a soľou Maslo vyšľaháme s cukrom do penista a jedno po druhom si do toho pridáme vajcia a došľaháme.

Do kefíru si pridáme farbivo, primiešame ho do cesta a nakoniec pridáme múku so soľou a kakaom.

Nakoniec si zmiešame sódu bikarbónu s octom , hneď nalejeme do cesta a rýchlo dáme vo vymastenej a vysypanej forme s priemerom 23-25 cm do predom vyhriatej rúry tak na 170 stupňov

Plnka: Mascarpone si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a arómou a potom k nej pridáme veľmi studenú tekutú (nie vyšľahanú) šľahačkovú smotanu a mixérom vymiešame.

Ak by smotana nebola studená, nemuselo by sa nám to podariť.

Po upečení si korpus prerežeme min dvomi rezmi a naplníme krémom. Zvonku celú tortu potrieme s mascarpone, ktoré sme si pripravili na ozdobu a trošku krému si môžme oddeliť, zafarbiť na červeno a tortu vrecúškom dozdobiť.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky