Red Velvet
- 250 g hladká múka
- 300 g práškový cukor
- 125 g maslo
- 2 ks vajcia
- 10 g kakao pozor pri holandskom trošku menej
- 1/2 KL soľ
- 1 bal. vanilkový cukor + vanilková aróma
- 250 ml kefír, alebo acidko, alebo kyslá smotana
- 1 zarovnaná čajová lyžička práškové červené farbivo
- 1 PL ocot
- 1 KL sóda bikarbóna
- Krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- 200 ml šľahačková smotana
- 1 bal. vanilkový cukor + vanilková aróma
Zmiešame si múku s kakaom a soľou Maslo vyšľaháme s cukrom do penista a jedno po druhom si do toho pridáme vajcia a došľaháme.
Do kefíru si pridáme farbivo, primiešame ho do cesta a nakoniec pridáme múku so soľou a kakaom.
Nakoniec si zmiešame sódu bikarbónu s octom , hneď nalejeme do cesta a rýchlo dáme vo vymastenej a vysypanej forme s priemerom 23-25 cm do predom vyhriatej rúry tak na 170 stupňov
Plnka: Mascarpone si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a arómou a potom k nej pridáme veľmi studenú tekutú (nie vyšľahanú) šľahačkovú smotanu a mixérom vymiešame.
Ak by smotana nebola studená, nemuselo by sa nám to podariť.
Po upečení si korpus prerežeme min dvomi rezmi a naplníme krémom. Zvonku celú tortu potrieme s mascarpone, ktoré sme si pripravili na ozdobu a trošku krému si môžme oddeliť, zafarbiť na červeno a tortu vrecúškom dozdobiť.