Quiche lorraine

08.02.2021
  • 1ks cesto lístkové
  • 150g slanina anglická
  • 200g cibuľa
  • 200g syr tvrdý
  • 5ksvajce 
  • 500ml smotana na šľahanie 
  • soľ 
  • chilli
  • horčica dijonská

Na panvičke orestujeme na drobno pokrájanú anglickú slaninu. Keďže nie je údená a málo tučná, pustí len kúsok tuku. Ale to úplne stačí na orestovanie väčšieho množstva na rezance nakrájanej cibule. Cibuľu treba orestovať, až skaramelizuje a treba nechať celkom odpariť všetku tekutinu, aby ostala suchá panvica. Ochutíme len nastrúhaným muškátovým orieškom a jemne prikoreníme mletým chilli.

Do formy dáme lístkové cesto. Na cesto nastrúhame na hrubo syr. Rozložíme orestovanú cibuľu a zalejeme smotanou, v ktorej sme metličkou rozmiešali jemne osolené vajíčka a lyžicu dijonskej horčice.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme prvých 15 minút na 230 stupňov a ďalších 25 minút dopekáme len na 180 stupňov. Horúci koláč vyberieme z rúry.

Koláč nakrájame na trojuholníky a môžeme podávať ako hlavné jedlo, alebo len ako chuťovku.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky