Profiterolky

07.02.2021
  • Cesto:
  • 250 ml vody
  • 100 g masla
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 200 g hladkej múky
  • 4 vajíčka
  • 1 vajíčko na potretie
  • 2 lyžice vody na potretie
  • Vanilková plnka:
  • 1 vanilkový struk Belbake
  • 600 ml mlieka Pilos
  • 5 lyžíc kryštálového cukru Castello
  • 2 vanilkové pudingové prášky Belbake
  • 250 g zmäknutého masla


Cesto

Vodu, maslo a soľ privedieme v hrnci k varu. Za stáleho miešania prisypeme naraz všetku múku. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa nezačne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom zašľaháme celé vajíčka. Vznikne vláčne, lesklé cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame malé kopčeky, ktoré potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou vody. Profiterolky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 10 - 15 minút. Upečené necháme vychladnúť. Koncom varešky urobíme do každej profiterolky zo spodnej strany malú dierku, cez ktorú ich budeme plniť krémom.

Vanilkový krém

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a špičkou noža vyškrabeme zrniečka. Z mlieka, cukru, pudingových práškov a zrniečok vanilky uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zamiešame maslo. Krémom naplníme cukrárske vrecko a naplníme ním upečené a vychladnuté profiterolky.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky