Pizzové fornetti
09.02.2021
- 150 g saláma mäkká
- 1/4 cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 4 ks (trojuholník) syr mäkký
- (podľa chuti) kečup
- korenie pizza
- 500 g lístkové cesto
- 1 ks na potretie vajce
- soľ
Salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme.
Cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes.
Dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu.
Narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom.