Pho Bo

08.02.2021

NA VÝVAR:

  • 2 ksväčšia špiková kosť
  • 500 ghovädzí chvost
  • 500 gfalošná hovädzia sviečkovica
  • 1 ksväčšia cibuľa

PRE ARÓMU:

  • 2 kszázvor (cca 5 cm kúsok)
  • 3 kshviezdička anízu
  • 2 kspalička škorice
  • 3 kskardamón
  • 1 ksväčšia cibuľa

NA DOCHUTENIE:

  • 1 balíčekryžové rezance
  • 4 ksšalotka
  • 1 zväzokkoriander
  • 1 zväzokjarná cibuľka
  • 1 zväzokvietnamská mäta
  • 1 konzervaklíčky mungo
  • 2 ksčili paprička
  • 1 kslimetka


Kosti zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Potom ich scedíme a dobre opláchneme, opäť zalejeme a dáme variť spolu s celou očistenou cibuľou a sviečkovicou. Pridáme polievkovú lyžicu soli a cukru a varíme 2 až tri hodiny v závislosti od veľkosti sviečkovice. Nezakrývame a príležitostne zozbierame bielkovinu z povrchu vývaru.


Medzitým pozdĺžne nakrájame zázvor na plátky, cibuľu rozrežeme na polovicu a spolu s škoricou, anízom a kardamonom, všetko opečieme na suchej panvici ci platni. Tak dosiahneme efektívnejšie uvoľnenie arómy z korenín. Takto pripravené koreniny pridáme k vriacemu vývaru a varíme kým mäsko nezmäkne.

Ryžové rezance namočíme do studenej vody na 30 minút, následne krátko povaríme (postupujeme podľa návodu na prípravu) a rozdelíme do misiek. Rezance v miskách zalejeme scedeným vývarom, pridáme na plátky nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky a tesne pred podávaním pár kvapiek limetkovej šťavy.  

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky