Pastéis de Nata

08.02.2021
  • 450 ml mlieko
  • 1 ks škorica celá
  • 1 ks citrónová kôra celá
  • 60 g múka hladká
  • 250 g cukor kryštálový
  • 150 ml voda
  • 6 ks žĺtky
  • 20 g na vymazenie formy maslo 
  • 1 balenie lístkové cesto 


Lístkové cesto si vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm. Zrolujeme ho a pokrájame na 1,5 cm široké krúžky. Z krúžkov palcom vytvarujeme košíčky - palec vtlačíme doprostred a prstami cesto vyťahujeme. Vytvorené košíčky prstami vtlačíme do formy na muffiny, ktorú sme si vymazali maslom.

100 ml mlieka vymiešame s múkou a zostatok vlejeme do hrnca. Pridáme škoricu, citrónovú kôru a necháme zovrieť. Potom za stáleho miešania pridáme múku s mliekom, cukor, vodu a varíme za stáleho miešania, kým nám masa nezhustne.
Hotovú náplň precedíme cez sitko a pridáme žĺtka. Poriadne premiešame a naplníme pripravené košíčky asi 0,5 cm od okraja.
Dáme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pečieme asi 17 minút. Povrch musí bublať a byť mierne pripečený. Necháme vychladnúť a až potom vyberieme z formy. Podávame posypané škoricou alebo cukrom.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky