Mliečna ryža
08.02.2021
- 1 hrnček guľatozrnná ryža
- 1 štipka soľ
- 2 hrnčeky studená voda
- 1 hrnček plnotučné mlieko
- 3 PL kryštálový cukor
- 2 KL vanilkový extrakt
- 1/2 KL škorica
- 1 ks žĺtok
- 2 PL maslo
Nateraz vypneme plameň a do horúcej ryže pridáme cukor a mlieko. Všetko spolu vymiešame, kým sa cukor nerozpustí.
Potom opäť zapneme plameň, pridáme vanilkový extrakt, škoricu a za stáleho miešania zmes povaríme zhruba 10 minút, alebo kým nedostaneme nami požadovanú hustotu.
Kašu odstavíme z plameňa.
V separátnej miske vymiešame žĺtok s lyžicou kaše (temperujeme) a potom ho primiešame do zvyšku kaše.
Všetko ešte zjemníme maslom.
Mliečnu ryžu rozdelíme do misiek a podávame horúcu alebo vychladenú.