Mliečna ryža

08.02.2021
  • 1 hrnček guľatozrnná ryža
  • 1 štipka soľ
  • 2 hrnčeky studená voda
  • 1 hrnček plnotučné mlieko
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 1/2 KL škorica
  • 1 ks žĺtok
  • 2 PL maslo
Vodu s ryžou privedieme k varu stiahneme plameň a zakryté dusíme asi 15 minút. Ryža nemusí byť úplne mäkká, nakoľko sa bude ďalej variť v mlieku.
Nateraz vypneme plameň a do horúcej ryže pridáme cukor a mlieko. Všetko spolu vymiešame, kým sa cukor nerozpustí.
Potom opäť zapneme plameň, pridáme vanilkový extrakt, škoricu a za stáleho miešania zmes povaríme zhruba 10 minút, alebo kým nedostaneme nami požadovanú hustotu.
Kašu odstavíme z plameňa.
V separátnej miske vymiešame žĺtok s lyžicou kaše (temperujeme) a potom ho primiešame do zvyšku kaše.
Všetko ešte zjemníme maslom.
Mliečnu ryžu rozdelíme do misiek a podávame horúcu alebo vychladenú.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky