Burrito

08.02.2021
  • 4 veľké tortilly
  • 200 ml 12 % kyslej smotany
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g sterilizovaných červených fazúľ
  • 100 g mrazenej kukurice
  • 100 g varenej ryže
  • 1 cibuľa
  • 2 čili papričky (chipotle)
  • 1 plechovka sterilizovaných krájaných paradajok
  • oregano
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 ľadového šalátu
  • 200 g tvrdého 40 % syra
  • Guacamole:
  • 1 ks avokádo zrelé
  • 1 ks cibuľa menšia
  • 1 ks cesnak čerstvý
  • šťava citrónová
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti korenie čierne mleté
  • štipka chilli mleté
  • 10 ks paradajky cherry 

 Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme na oleji, pridáme mleté hovädzie mäso, čili papričky a podlejeme krájanými sterilizovanými paradajkami. Krátko podusíme a pridáme prepláchnutú fazuľu, kukuricu a varenú ryžu. Dochutíme soľou, korením i oreganom.
Tortilly potrieme lyžicou kyslej smotany. Posypeme nastrúhaným syrom, pokryjeme nakrájaným ľadovým šalátom a zmesou. Prehneme strany tortilly, zabalíme ju ako roládu a poriadne utiahneme.
Zabalené burrito vložíme na mierne rozohriaty gril a grilujeme zo všetkých strán asi 10 minút. Ugrilované burrito podávame s paradajkovou salsou alebo kyslou smotanou. 

Avokádo si vydlabeme a roztlačíme ho v mise vidličkou. K avokádu pridáme citrónovú šťavu, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a pridáme trochu chilli a dôkladne premiešame. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobné kocky, tiež si očistíme strúčik cesnaku a prelisujeme. Cibuľu a cesnak pridáme k avokádu a premiešame. Cherry paradajky si nakrájame na malé kocky a vmiešame do avokádovej zmesi.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky