Brownies
11.02.2021
- 200 g horká čokoláda (aspoň 70% kakaa)
- 200 g maslo
- 1 štipka soľ alebo lyžička instantnej kávy
- 200 g cukor
- 3 ks vajce
- 3 PL hladká múka
- 1 KL kypriaci prášok
- 2 PL kakao
Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Keď je hmota tekutá a lesklá, odložíme ju bokom, aby trochu vychladla.
Aby sme zvýraznili chuť čokolády, môžeme k rozpustenej čokoláde a maslu primiešať štipku soli, alebo do sypkých ingrediencií pridáme lyžičku instantnej kávy.
Rúru rozohrejeme na 180°C.
Vo väčšej miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao a zľahka zapracujeme tak, aby sme stratili čo najmenej vzduchu. Proces opatrného zamiešania opakujeme aj s čokoládovo-maslovou zmesou.
Vymiešané cesto nalejeme do hlbšieho plechu (20x20 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Brownies pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 30 minút. Okraje by mali byť pevné a stred by sa mal ešte trochu triasť, keď vyberáme koláč z rúry.
Koláč necháme vychladnúť v plechu 15-20 minút a môžeme servírovať.