Brownies

11.02.2021
  • 200 g horká čokoláda (aspoň 70% kakaa)
  • 200 g maslo
  • 1 štipka soľ alebo lyžička instantnej kávy
  • 200 g cukor
  • 3 ks vajce
  • 3 PL hladká múka
  • 1 KL kypriaci prášok
  • 2 PL kakao


Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Keď je hmota tekutá a lesklá, odložíme ju bokom, aby trochu vychladla.

Aby sme zvýraznili chuť čokolády, môžeme k rozpustenej čokoláde a maslu primiešať štipku soli, alebo do sypkých ingrediencií pridáme lyžičku instantnej kávy.

Rúru rozohrejeme na 180°C.

Vo väčšej miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.
Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao a zľahka zapracujeme tak, aby sme stratili čo najmenej vzduchu. Proces opatrného zamiešania opakujeme aj s čokoládovo-maslovou zmesou.

Vymiešané cesto nalejeme do hlbšieho plechu (20x20 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

Brownies pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 30 minút. Okraje by mali byť pevné a stred by sa mal ešte trochu triasť, keď vyberáme koláč z rúry.
Koláč necháme vychladnúť v plechu 15-20 minút a môžeme servírovať. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky