Banánovo-čokoládový tart

07.02.2021
  • Cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • 30 ml studenej vody
  • Banánová plnka:
  • 10 g masla
  • 30 g kryštálového cukru
  • 3 banány
  • Ganache:
  • 150 g horkej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 45 g masla
  • 1 ČL vanilkového extraktu


  1. Cesto:
  2. Múku vymiešame s maslom, práškovým cukrom, vajcom, vodu a soľou. Cesto vyhnetieme ručne alebo pomocou mixéra.
  3. Vyhnetené cesto dáme na hodinu do chladničky.
  4. Po hodine vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto prenesieme do formy vymastenej margarínom. Zvyšné cesto orežeme po okrajoch formy a prikryjeme papierom na pečenie, ktorý zaťažíme napríklad strukovinami.
  5. Pečieme 15 - 20 minút na 180 stupňov, dokým okraje nezačnú hnednúť. Vyberieme z rúry, odstránime papier na pečenie a strukoviny, necháme vychladnúť.
  6. Plnka:
  7. Maslo roztopíme na ohni.
  8. Pridáme cukor. Za stále miešania necháme cukor roztopiť, až sa nám vytvorí hmota podobná karamelu.
  9. Banány ošúpeme a nakrájame na krúžky.
  10. Pokrájané banány pridáme do zmesi. Premiešame, aby sa hmota obalila na banány.
  11. Odstavíme a banánovú plnku natrieme na vychladnuté cesto.
  12. Dáme do chladničky trochu stuhnúť, asi na 30 minút.
  13. Ganache:
  14. Čokoládu roztopíme nad parou.
  15. Do roztopenej čokolády vmiešame smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt a neskôr maslo.
  16. Vylejeme na plnku a znova dáme do chladničky, najlepšie cez noc.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky